Životinjsko carstvo

Daleko od grada, na ogromnom prostranstvu, pruža se najveće i najlepše životinjsko carstvo na svetu. U tom životinjskom carstvu postoje sve životinje, čak i one koje su do sada stanovale samo u našoj mašti.
Veliko carstvo obuhvata šume, planine, savane, mora, reke i sve drugo što ima jedno ozbiljno i pravo carstvo. Mnogo kraljevina postoji u našem carstvu, a gde su kraljevine tu su kraljevi, kraljice i njihova deca princeze i prinčevi. e mail dstankovic011@gmail.com

среда, 12. јун 2013.

05. Mama lavica / Carica

05. Mama lavica / Carica 

Kakva je mama lavica? Kao i sve mame i ona je najbolja na svetu. Naša mama lavica je ipak nešto posebno. Ona je vrlo lepa ali i požrtvovana majka. Nema toga što ona ne bi učinila za svoje mladunce. Mama lavica je brza i spretna. Može da ulovi, za tili čas, bilo koji plen. Stalno je u lovu sa drugim lavicama, ali uvek budno prati šta se dešava sa njenim bebama, uostalom, svi dobro znamo kako mame umeju da brinu. 
Jednom prilikom su mama lavica i njene drugarice otišle u lov i zadržale su se malo duže. Prva dva dana su protekla mirno, ali već trećeg dana u carstvu je polako počela da se oseća nervoza. Prvo je Julija, iako još mala, rekla tati: 
- Hoću mami... 
Tata je tada primirio bebu, ali je i on počeo da brine. Prolazili su sati i dani ali od čopora lavica ni traga ni glasa. Kada je prošlo sedam dana lavovi su već postali ozbiljno zabrinuti i nervozni. Osmog dana u zoru, kada su već hteli da krenu da traže svoje lavice, u podnožju planine, pored male rečice, majmun je ugledao čopor lavica kako piju vodu. Bile su vidno iscrpljene, a neke i pomalo ranjene. Majmun je brzo otrčao u dvor i preneo svima radosnu vest. Svi su se okupili, a tu je bio i Beli da pomogne, ako je neka lavica ozbiljnije povređena. Kada su došle do dvora, pozdravile su se sa svima i naravno sa svojom decom. Car ih je, pokušavajući da prikrije radost što ih vidi, pitao strogim i prekornim glasom: 
- Pa gde ste vi toliko dugo? 
Na to su se lavice zaverenički pogledale, a mama carica se samo tajanstveno nasmejala. U taj čas iz pravca rečice čula se neka buka. Svi su se okrenuli i imali su šta i da vide. Rečicu su lagano i lenjo prelazile transportne kamile. Bile su natovarene raznim stvarima koje su lavice ulovile. Kada su prišle blizu već se jasno videlo šta kamile nose. Na njihovim leđima bile su igračke za decu i ostale stvarčice koje su bile potrebne malim stvorenjima. Deca su prosto zanemela od sreće, a caru se nije skidao osmeh sa lica. 
Eto kakva je naša predivna mama lavica. 

Нема коментара:

Постави коментар