Životinjsko carstvo

Daleko od grada, na ogromnom prostranstvu, pruža se najveće i najlepše životinjsko carstvo na svetu. U tom životinjskom carstvu postoje sve životinje, čak i one koje su do sada stanovale samo u našoj mašti.
Veliko carstvo obuhvata šume, planine, savane, mora, reke i sve drugo što ima jedno ozbiljno i pravo carstvo. Mnogo kraljevina postoji u našem carstvu, a gde su kraljevine tu su kraljevi, kraljice i njihova deca princeze i prinčevi. e mail dstankovic011@gmail.com

понедељак, 12. мај 2014.

18. Bengalski Tigar18. Bengalski tigar

U carstvu živi i porodica Bengalskog tigra. Njegovi baka i deka su došli iz daleke Indije sa jednim cirkusom. Pobegli su iz cirkusa i napravili svoje kraljevstvo. Sa lavovima su bengalski uvek bili u dobrim odnosima. Naš Bengalski bio je dugačak oko tri metra i imao je skoro tri stotine kilograma. Ramena su mu bila široka i mišićava. Bio je crveno zlatne boje. Stomak mu je bio beo. Kao i svi tigrovi imao je crne poprečne pruge koje su mu se protezale od glave do vrha repa. Od svih vrsta tigrova bengalski tigar je najbrži. Mogao je da trči brzo kao vihor. Imao je ženu tigricu i tri mala bengalska, jednog dečaka i dve devojčice. Deca su bila umiljata, lepo vaspitana i rasla su zajedno sa Julijinom generacijom lavova. Nikada nije došlo do svađe između Bengalskog i lavova.
Tog jutra je sve bilo mirno. Niko nije mogao da pomisli da će u šumi, gde je živeo tigar, izbiti tako veliki požar. Crni dim počeo je da se diže iznad šume. Ptice su uz veliku buku napustile šumu prve. Već posle nekoliko minuta požar se toliko rasplamsao da se crni dim video u pola carstva. Životinje su se uspaničile i trčale u svim pravcima pokušavajući da nađu spas. U tim najtežim trenutcima, jedini koji je sačuvao pribranost bio je Bengalski. Trčao je od mesta do mesta i pokušao da organizuje svakoga na koga je naišao. Prvo je uzbunio slonovsku vatrogasnu brigadu, a odmah zatim je otišao na visoravan u čijem se podnožju nalazila šuma koja je sada plamtela. Pozvao je dabrove i izdao im naredbu da hitno zatvore planinsku reku i promene joj pravac, kako bi voda sprečila da se vatrena stihija proširi na čitavo carstvo. Dok je tigar pokušavao da organizuje životinje spasilački tim sastavljen od divokoza, lisica i srna spasavao je decu.
Većina mladunaca je spašena ali nigde nije bilo malih bengalskih. Uzalud je mama tigrica išla od grupe do grupe životinja. Mladih nije bilo. Ubrzo se pronela strašna vest da su tigrići u napuštenom rudniku koji se nalazi u središtu požara. Tigar i tigrica su pokušavali da nađu rešenje i probiju se kroz vatru do svojih beba. U jednom trenutku je i Julija htela da jurne direktno u vatru ali je Crni zadržao i tiho rekao: Stani, izgleda da im nema spasa. U tom času je Damba snažno povukla surlom Juliju za ruku.
- Julija odveži me, mojim te - rekla je Damba. Julija je ne razmišljajući to i uradila. Tada je Damba iskočila iz torbe i nestala u pravcu požara. Niko na nju nije obratio pažnju.
Posle nekoliko sati, kada su svi pomislili da se tigićima dogodilo najgore, iz daljine, iz potpuno drugog pravca, začulo se Dambino pevanje kroz surlu. Svi su se okrenuli i videli Dambu kako ponosno korača, a iza nje potpuno umazani u blato i garavi od dima idu tri mala tigrića. Damba je odmah prišla Juliji i kao da se ništa nije dogodilo rekla joj:
- Hajde, veži me. Zar želiš da me neko ukrade? Zatim se okrenula prema životinjama:
- Šta buljite u mene, hoćete da vas sve izsurlašim...?
A kako je Damba spasila tigriće? Prosto. Pošto je mala, ušla je pod zemlju i našla kanale koje su kopale krtice i tako došla do ulaza u rudnik. Tamo je zatekla tigriće. Rekla im je da krenu za njom i zatim se hrabro zaputila u rudnik. Na njenu sreću, napušteni rudnik je imao još nekoliko izlaza. Damba je krenula prvim i tako je ispod zemlje izašla iz vatrenog obruča zajedno sa tigrićima. Imala je mnogo sreće ali životinje kažu: Sreća prati hrabre!

Нема коментара:

Постави коментар