Životinjsko carstvo

Daleko od grada, na ogromnom prostranstvu, pruža se najveće i najlepše životinjsko carstvo na svetu. U tom životinjskom carstvu postoje sve životinje, čak i one koje su do sada stanovale samo u našoj mašti.
Veliko carstvo obuhvata šume, planine, savane, mora, reke i sve drugo što ima jedno ozbiljno i pravo carstvo. Mnogo kraljevina postoji u našem carstvu, a gde su kraljevine tu su kraljevi, kraljice i njihova deca princeze i prinčevi. e mail dstankovic011@gmail.com

понедељак, 13. мај 2013.

04. Sivi



04. Sivi

         Lavići kada se rode, vrlo su lepi i nežni. Sve male mace liče, a roditeljima je teško da odrede da li se rodio dečak ili devojčica. Mame lavice to znaju, ali tatama lavovima je već mnogo teže da to otkriju.
         U životinjskom carstvu živi veliki broj različitih životinja. Jedna od najvećih i svakako najjača životinja je sivi lav koga svi zovu kraće Sivi. Sivi kao da je satkan od samih mišića. Ispod divnog i sjajnog sivog krzna ocrtava mu se snažno telo. Sivi je izuzetno brz, okretan i snalažljiv. Ako svemu ovome dodamo da je podjednako i hrabar, dobijamo, verovatno, najopasnijeg borca u carstvu. Sa ovim se, naravno, ne bi složio Crni. Oni su veliki suparnici i baš se ne vole preterano, ali njihov rivalitet nikada nije narušio mir u samom vrhu carstva.
         Pored sve svoje snage, za razliku od Crnog, Sivi je izuzetno nežna životinja. Nikada nije prvi napao nikoga, a posebno ne slabijeg protivnika. Uvek je prvi kada treba nekome pomoć. Jednom prilikom je trčao tri dana da bi doneo lekove za tri male zeke koje su se prehladile. Drugi put je plivao dva dana kako bi obavestio cara da su caricu zarobili i odveli u zoološki vrt. O njegovoj nežnosti prema drugim životinjama pričaju se  najneverovatnije priče, pa mnogi misle da Sivi zaista ima neke natprirodne moći. Ono što svi mogu da potvrde je jedna zaista neverovatna priča o Sivom i malim lavićima, a posebno malim ženkicama lavova.
          Svi znaju da male lavice ne vole kada im neko dira nos. Dok mali lavići, dečaci, i ne primete kada ih neko dira po nosiću, male princeze, obavezno, na najmanji dodir, opasno frknu, pokažu zubiće, a neretko i ogrebu kandžama, ma kako one bile male. Bilo je slučajeva kada su lavice, i male i velike, ujele i najveće prijatelje ili rođake samo zato što su ih dirnuli po njušci.
           Julija je imala samo tri nedelje kada je upoznala Sivog. Tog dana je sa Crnim izašla u šetnju po šumici koja se nalazila u samoj blizini dvorca. Bezbrižno je trčkala po šumi kada se naglo okliznula i sletela niz jednu strminu duboko u kanal. Crni je brzo potrčao dole da je izvuče, ali kada je sišao imao je šta i da vidi. Na dnu jaruge ugledao je Sivog kako se igra sa Julijom i to tako što je kroz šalu grdi i dira joj nežno nosić. Julija se samo kikotala i govorila kako će ubuduće da pazi. Crni je ostao sakriven jer je znao da je Julija sa Sivim sigurna, ali je zato tajnu koju je otkrio podelio sa carem. Ni sam car nije znao zašto male devojčice lavići dozvoljavaju Sivom da im dira njušku. Znao je da sva deca u carstvu prosto obožavaju Sivog, svog zaštitnika, ali ovo je bilo iznenađenje i za njega.

Нема коментара:

Постави коментар