Životinjsko carstvo

Daleko od grada, na ogromnom prostranstvu, pruža se najveće i najlepše životinjsko carstvo na svetu. U tom životinjskom carstvu postoje sve životinje, čak i one koje su do sada stanovale samo u našoj mašti.
Veliko carstvo obuhvata šume, planine, savane, mora, reke i sve drugo što ima jedno ozbiljno i pravo carstvo. Mnogo kraljevina postoji u našem carstvu, a gde su kraljevine tu su kraljevi, kraljice i njihova deca princeze i prinčevi. e mail dstankovic011@gmail.com

уторак, 29. октобар 2013.

15. Julijina prva žurka

15. Julijina prva žurka

Julija i Lola su brzo rasle. Rastao je i njihov brat i ostale životinjice u carstvu. Detinjstvo im je bilo slično kao i drugoj deci, samo su malo više vremena provodili u prirodi. Julija je već danima maštala da napravi svoju prvu žurku. Ideju da napravi žurku dao joj je Crni. Svakog dana je pričao njoj i Loli kako su žurke nešto najlepše na svetu. Kornjača je angažovana, kao i uvek, za hranu i piće. Rozika je trebala da obezbedi neki najmoderniji bend koji bi svirao i zabavljao goste. Kao obezbeđenje bi radio Vučkov tata sa svojim čoporom i Bengalski. Julija je, na nagovor Crnog, smislila da pozove sve male životinjice iz carstva. Žurka se stalno odlagala jer je tata lav bio na putu, a bez njegovog znanja nije baš mogla da se pravi tako velika zabava. Jednog dana Julija je došla kod mame i pitala je:
- Dobro mama, zašto Lola i ja moramo da čekamo da se tata vrati da bi pravili žurku? Eto i Crni kaže...
- Šta kaže Crni? - prekinula je mama oštro Juliju na pola rečenice.
- Pa kaže da je glupo što moramo da čekamo tatu, da je zabavnije da to organizujemo dok je on na putu - reče Julija.
Mami je to već bilo sumnjivo pa je potpuno smirenim glasom rekla kćerkama:
- Sada idite na spavanje, a sutra ćemo oko svega da se dogovorimo.
Deca su otišla na spavanje, a mama se iz tih stopa uputila ka Mudroj Sovi. Mudra Sova je živela u obližnjoj šumi. Kada god je mama imala neki veliki problem odlazila je kod Sove po savet. Sova je čitala novine kada je lavica došla kod nje.
- O, zdravo lavice, dugo te nisam videla... - pozdravila je Sova lavicu.
- Zdravo Sovo. - otpozdravi lavica i odmah ispriča mudroj ptici sve šta se dešava i upita je za savet šta da radi.
Sova je sve pažljivo saslušala i onda sa zabrinutim izrazom lica reče lavici:
- Dobro je što si došla kod mene. Žurku nikako nemojte da pravite. Sve je to smislio Crni kako bi mogao da smaže neku od životinja koje bi došle na žurku. Dok se vi i obezbeđenje osvestite on će već obaviti posao. Nego slušaj šta treba da uradite...- izloži svoj plan sova lavici.
- I zapamti ako Crni počne da se oblizuje to je znak da namerava da pojede nekoga.
Lavica se vratila u dvor i ujutru sve ispričala Juliji i Loli. Male lavice nisu bile mnogo iznenađene jer su dobro poznavale opaku narav Crnog. Pozvale su Crnog da im još jednom ispriča sve o tome kako se pravi žurka, a pri tom su mu netremice gledale u usta. Crni je počeo da objašnjava:
- Potrebno je da pozovete što više gostiju, da kornjača obezbedi posluženje, da obezbeđenje ne dozvoli hijenama i majmunima da uđu i ono najvažnije - tu je Crni malo zastao.
- Kada se svi skupe onda teba da ugasite svetlo i žurka može da počne.
Kada je to Crni izgovorio obliznuo se svojim velikim jezikom. Juliji je sve bilo jasno, riknula je carski opasno kao car životinja. Crni se sledio od straha. Onda je ozbiljnim glasom rekla:
- Slušaj Crni, ako ti ikada, još samo jednom, padne na pamet da pojedeš nekog od mojih drugara znaj da ću se naljutiti na tebe i više nam nećeš biti prijatelj.
Crni nije ni pokušavao da se opravda. samo je podvio rep i izašao iz sobe.
Tako se neslavno završila prva Julijina žurka i pre nego što je počela.

Нема коментара:

Постави коментар