Životinjsko carstvo

Daleko od grada, na ogromnom prostranstvu, pruža se najveće i najlepše životinjsko carstvo na svetu. U tom životinjskom carstvu postoje sve životinje, čak i one koje su do sada stanovale samo u našoj mašti.
Veliko carstvo obuhvata šume, planine, savane, mora, reke i sve drugo što ima jedno ozbiljno i pravo carstvo. Mnogo kraljevina postoji u našem carstvu, a gde su kraljevine tu su kraljevi, kraljice i njihova deca princeze i prinčevi. e mail dstankovic011@gmail.com

понедељак, 15. април 2013.

Atlantida

Atlantida

  Legende nas uče mnogim stvarima koje su se nekada dogodile. Legende mogu da budu istinite a nekada su samo plod mašte ili nečije želje i fantazije.
  Jedna od legendi koja i danas golica maštu je legenda o Atlantidi.
  Pre više od 9000 godina postojala je jedna velika i prebogata zemlja. Bila je veća od većine današnjih zemalja. Zvala se Atlantida.
  Atlantida se prostirala preko ogromnih površina, šuma, proplanaka i reka. Bila je plodna i prelepa za život. Ljudi u Atlantidi su bili srećni i nisu oskudevali ni u čemu. U centru Atlantide su se nalazila dva izvora vode, jedan sa hladnom i jedan sa toplom vodom. Odatle su stanovnici Atlantide cevima sproveli vodu do svojih prelepih kuća i bazena. Atlantidom je vladalo deset careva koji su imali svoje dvorce, podanike ali i vojsku. Glavni car se zvao i Atland. Atland je imao tri kćerke i četiri sina. Kćerke su bile prelepe, prave princeze a sinovi lepi i visoki. Najhrabriji od svih sinova zvao se Psulijus. Bio je visok i lep i sve devojke u svih deset carstava su bile zaljubljene u njega. Psulijus kao najstariji Atlandov sin bio je i prvi princ prestolonaslednik, budući glavni car.
  Jednog prolećnog dana Atland je šetao svojim rajskim vrtovima kada je video Psulijusa kako se na čelu ogromne vojske kreće ka glavnoj luci. Pitao ga je gde ide a Psulijus mu je odgovorio da ide da porobi spoljnji svet. Atland nije bio srećan ali već je bio star i nije uspeo da spreči Psulijusa.
  Psulijus je isplovio velikim brodovima i uputio se ka drugim zemljama u želji da ih opljačka i porobi.
  Bogovi, koji su u to vreme hodali zemljom, su se naljutili. Naljutila ih je Psulijusova pohlepa. Bogovi su sve dali Atlantidi a Psulijus je želeo još zlata i moći.
  Te noći Bogovi su poslali nebeske jahače koji su pobedili Psulijusovu vojsku a ogrommnim talasima su potpuno potopili Atlantidu tako da i danas niko ne može da je pronađe.
  Tako se završila legenda o najbogatijoj i najlepšoj zemlji koja je ikada postojala.

Julija Lola Stanković

Нема коментара:

Постави коментар